CENTRUM WIJ   GROENLO

 

 

 

  

 Centrum wij  ( home )

 wie zijn wij

 wat kosten wij

 wat willen wij                     

 contact

 

  Onze      Programma's                     

overzicht programma's                           

 

Artikelen

 Diverse artikelen

 

links

 

  1.  

 

 

 

 

      mineralen

 energetisch in balans

 

Stenen zijn de oudste levensvorm op aarde. Want stenen en kristallen zijn levende wezens, net zoals mensen, dieren en planten. Ze hebben zich ontwikkeld en zijn gegroeid, zij het echter heel langzaam.
Om groot te worden hadden ze duizenden jaren nodig. Omdat ze zo langzaam groeien, denken veel mensen dat het een dode materie is. Dit is echter onjuist. Kristallen zijn levende wezens en zijn net zo onderhevig aan de natuurlijke wetten van groei, opbouw en verval, als de mens. Stenen, en in het bijzonder in de vorm van kristallen, zijn bijzonder krachtig voor wat betreft de energie die ze uitstralen.
Dit is al duizenden jaren bekend. En er zijn in de oudheid veel voorbeelden te noemen van volken die stenen hebben gebruikt voor genezing en ter bescherming tegen kwalen.
Chinezen, maar ook Romeinen, Grieken en Egyptenaren, hebben een lange historie voor wat betreft het gebruik van helende stenen.

 

Ontstaan van gesteenten en mineralen

 

Duizenden miljoenen jaren geleden bestond de aarde uit ťťn grote, kokende en borrelende massa. Toen er afkoeling optrad, werden massieve steen massa's gevormd. Langzamerhand werden deze steen massa's onder invloed van het weer verpulverd; deze pulverstof veranderde na verloop van tijd in andere soorten gesteenten. Door verschuivingen binnen in de aarde draaiden en verschoven de gesteenten. Sommige werden bedolven, andere kwamen te voorschijn. In vele delen van de wereld kunnen we grote golvingen in de lagen gesteenten

 

waarnemen, waaruit blijkt hoe woelig het aardoppervlak lange tijd geleden moet zijn geweest. Naar gelang de gesteenten afkoelden, ontstonden in het binnenste ervan allerlei verschillende substanties die we mineralen noemen. Als de afkoeling langzaam plaatsvond, hadden de mineralen tijd genoeg in grote en mooie kristallen te veranderen. Er zijn 3 hoofdgroepen van mineralen en wel Sendiment , ook wel afzetting- of bezinkingsgesteente genoemd. Dit zijn stenen die door wind, water en ijs zijn getransporteerd. Metamorfgesteente. Dit gesteente is ontstaan onder druk en hoge temperatuur in de aarde. De derde groep is Magma of Stollings gesteente. Deze ontstaat door afkoeling van lava bovengronds of in holtes in de grond.

Ontstaan van mineralen

 

Op bijgaand schema (schema ontstaan van mineralen ) is ook nog schematisch de ontginning van de mineralen en de benamingen weergegeven. Wij gebruiken van af nu de term edelstenen.

 

 

De werking van edelstenen.


Wij gaan hier uit van de edelstenen die door hun samenstelling een helende werking hebben. Op bijgaand schema is de oorsprong en structuur van deze stenen aangegeven. Voor de verdere uitleg zullen wij nu alle stenen die als therapie gebruikt worden edelstenen noemen. De werking van edelstenen is gebaseerd op een drietal principes:

 

 

Diverse edelstenen

 

1. De specifieke trilling
Alle materie, levende wezens en planten bestaan uit kleine trillende energiedeeltjes. Zelfs kleuren en getallen en gedachte hebben een trilling. Deze trillen in harmonie met de natuur en de atomen zijn de basis substantie van al het bestaan. Ziektes, kwalen en verwondingen zijn een onbalans in deze natuurlijke trilling. Edelstenen hebben dezelfde mineralen als ons lichaam dat heeft. Wanneer trillingen in ons lichaam in onbalans zijn kunnen de edelstenen deze weer in balans zetten. Hiervoor moet je wel de juiste steen weten te vinden.

De krachtige positieve trilling van edelstenen dringt zeer diep helend, harmoniserend en beschermend op ons organisme in. Edelstenen zijn zuiver van energie. Ze zijn praktisch en zuiver, geconcentreerd en onvervalste wezens vanuit het binnenste van de aarde.2. De kleur licht
Licht is ook energie en werkt in golven van verschillende frequenties op ons lichaam in. Via de Chakra's wordt het licht opgenomen en door het gevoelige zenuwstelsel en door energiekanalen aan de ziel en de organen verder getransporteerd. Licht is niet alleen de basis van alle leven, maar ook speelt het in het dagelijks leven een grote rol (mode, reclame, verpakking, kleuren van auto's etc.). Uit meerjarige studies heeft zich licht- en kleurentherapie ontwikkeld. Onze totale omgeving wordt door een zee aan licht en kleuren bepaald. Enkele doorzichtige edelstenen, zoals bijvoorbeeld Bergkristal, geven naast hun eigen karakteristieke kleur ook dikwijls iriserende lichtbrekingen af, die een compleet spectrum (alle kleuren van de regenboog) laten zien.

 3. De chemische samenstelling.
Edelstenen bestaan uit mineralen en sporenelementen. Deze zijn voor een groot deel ook in ons organisme aanwezig. We denken daarbij bijvoorbeeld aan Calcium, Natrium, Kalium, IJzer en andere elementen die de edelstenen bevatten en die gelijkertijd onmisbare bouwstenen zijn voor ons organisme. Op deze manier worden de krachten van de edelstenen ook door de chemie en moderne medische wetenschap gebruikt. Mineraalstoffen en sporenelementen zijn van levensbelang bij de functies van het organisme.
Ze bewerkstelligen bijvoorbeeld gezonde groei, bloeddruk, de vloeibaarheid van het bloed en de hormonale concentratie van de lichaamssappen. Mineralen en sporenelementen bewaren voor het organisme het zuur-base evenwicht, de functie van de hormonen en enzymen, bevorderen zuurstofopname en de stofwisseling en brengen de zeer gevoelige sturing van het zenuwstelsel tot stand. De mineraalstoffen dragen ook bij aan de opbouw van botten en tanden.

 

Gebruik van edelstenen in ons centrum

Bij de edelstenen die wij in ons centrum gebruiken maken wij gebruik van de trilling en de kleur die per edelsteen verschillend zijn. Deze stenen kunnen worden gedragen of gebruikt worden als "edelsteen remedies" (water waarin bepaalde stenen worden gelegd). Water heeft een geheugen waardoor het de trillingen van de stenen overneemt. Bij inname van het water geeft dit zijn geneeskundige werking. Naast "draag" en "water" stenen hebben wij "chakra" stenen die een energetische uitwerking op onze chakraís hebben. Ook werken "WIJ" met stenen die negatieve energieŽn zoals aardstalen en een negatieve sfeer kunnen absorberen en zodoende een ruimte kunnen harmoniseren.

 

 

Hieronder een overzicht van enkele door ons veel gebruikte stenen met vermelding van hun helende werking.

 

 

Bergkristal

Werkt op alle kwalen en aandoeningen, versterkt het zelfgenezend vermogen. Helpt bij alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acnť, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten. Werkt zeer goed bij evenwichtsstoornissen, misselijkheid, reisziekte en zeeziekte.

 

Zwarte tourmalijn Hoort bij de basischakra. Geeft energie en voert ongewenste energieŽn af.

Verandert negatief in positief, helpt de positieve kanten van situaties in te zien. Is ontspannend en verlicht pijnen. Beschermt tegen allerlei soorten straling (bijv. ultraviolet, rŲntgen).

 

Agaat

Zet je met beide voeten op de grond en verbetert het contact met Moeder Aarde. Verbetert klachten die te maken hebben met de spijsvertering, het opnemen van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen. Het is een beschermende steen voor (aanstaande) moeders en kinderen.

 

 

Tijgeroog

Helpt bij migraine en sterke hoofdpijnen. Versterkt de concentratie. Helpt bij geestesziektes als schizofrenie en paranoia. Helpt bij epilepsie. Verhelpt darm en buikklachten (krampen, hepatitis). Heelt gewrichtsklachten (reuma, knieaandoeningen). Helpt bij bronchitis en verkoudheid. Geeft zelfvertrouwen, maakt opmerkzaam en leergierig. Een goede steen voor kinderen.

 

Rozenkwarts

Heelt allerlei kwalen betreffende het hart, van een gebroken hart tot klachten van de bloedsomloop. Vermindert problemen in de relationele sfeer. Heeft een verjongend effect op huid en haar, vermindert klachten als puistjes, pukkels, mee-eters en acne. Vergroot het invoelingsvermogen, kalmeert en troost bij verdriet en zorgen, beurt je op bij melancholie en depressie.

 

Carneool

Stimuleert de doorbloeding in het algemeen en vooral die in de handen en de voeten. Helpt bij spataderen, lage bloeddruk en spierkrampen. Ondersteunt de spijsvertering, vooral de lever. Is bloedzuiverend. Maakt vrolijk en opgeruimd, helpt tegen zwaarmoedigheid. Goed tegen reuma en gewrichtsziekten.

 

Aventurijn

Helpt goed bij het helen van wonden. Werkt vooral op huidklachten als acne, puistjes, psoriasis, herpes. Voorkomt blozen en bloedneuzen. Maakt rustig en zelfbeheerst.

 

Chalcedoon (blauwe)

Helpt vooral bij het helen van wonden. Is goed tegen haaruitval, scheurende en brekende nagels, kalkgebrek. Stimuleert de melkafgifte bij borstvoeding. Ondersteunt het hart, de bloedsomloop, geeft gezonde vaten (helpt tegen aderverkalking, spataderen). Lost keelklachten zoals keelpijn op, en helpt ook bij stotteren. Laat helder en duidelijk communiceren. Vergroot de creativiteit.

 

Amethist

Verlicht vele soorten hoofdpijn (vooral spanningshoofdpijn en hoofdpijn door een verkeerde houding). Werkt bij problemen met in- en doorslapen, en bij nachtmerries. Is goed voor de ogen. Stimuleert de spijsvertering, en vooral de alvleesklier (suikerziekte). Vermindert zenuwachtigheid en stress, en vergroot de concentratie. Helpt negatieve ideeŽn los te laten. Verbetert bloed, bloedsamenstelling, bloedsomloop en hart en vaten. Vermindert huid- en haarklachten. Vermindert het vasthouden van vocht (oedeemvorming).

 

Sodaliet

Heeft een gunstige invloed op de totale hormoonhuishouding. Goede steen bij vrouwenklachten zoals menstruatieklachten, overgangsklachten, dikke enkels, rugpijn en opvliegers. Stimuleert de alvleesklier (goed bij suikerziekte). Ontspannend en ontstressend. Maakt vitaal. Is goed bij slapeloosheid.

 

Meer informatie van deze en andere stenen is o.a.te zien op de site van www.Semoea.nl

 

terug  naar artikelen

                 Home