CENTRUM WIJ   GROENLO

 

 

 

  

 Centrum wij  ( home )

 wie zijn wij

 wat kosten wij

 wat willen wij                     

 contact

 

  Onze      Programma's                     

overzicht programma's                           

 

Artikelen

 Diverse artikelen

 

links

 

  1.  

 

logo 9.JPG      Heilige Geometrie

energetisch in balans

 

De heilige geometrie laat ons zien dat de fysieke aspecten van onze werkelijkheid onlosmakelijk verbonden zijn met de spirituele essentie van ons bestaan. Het universum is gevormd volgens vaste, geometrische verhoudingen; van de bloemen in de tuin tot de Egyptische piramides, de groepering van sterren en zelfs het menselijk lichaam. De cellen van ons lichaam zijn op dezelfde manier gestructureerd in dezelfde verhoudingen als die van het universum.

De studie van ruimtelijke lichamen en vlakken heet geometrie (meetkunde) In oude culturen werd geometrie op talloze manieren onderzocht en toegepast in kunst, architectuur, kleding, wetenschap enz.

De geometrie bestaat in beginsel uit cirkels, driehoeken en vierkanten. Bij onderzoeken door wijsbegeerten en filosofen o.a. Pythagoras en Plato is gebleken dat er verschillende verhoudingen van getallen en vormen in deze vormen verscholen zitten. Deze verhoudingen en vormen vind je overal om ons heen terug zowel in de opbouw van de mens, de dieren en de planten als ook in de kosmos. Deze connectie is een bijzonder gegeven en daarom wordt het ook wel de Heilige Geometrie genoemd.

De heilige geometrie is gebaseerd op het getal 12 en de weerspiegeling van de micro- en macrokosmos.

Een zeer belangrijk figuur uit de Heilige Geometrie is de levensbloem. Bij deze bloem heeft Drunvalo Melchizedek, auteur van o.a. het tweedelige boek "de geometrie van de schepping", de volgende figuren ontdekt:

De levensboom, ook wel de Joodse kabbalaboom genoemd, en De kubus van Metatron . Hieruit zijn 5 platonische lichamen ontdekt, genoemd naar Plato die dat al in 400 v. chr had beschreven. De vormen van deze 5 lichamen vind je terug, zoals hierboven al genoemd, in alle materie uit de gehele Kosmos en in alles wat leeft.

 

Een belangrijke verhouding in de Heilige Geometrie is "de Gulden Snede". Deze verhouding wordt van oudsher gezien als een absolute richtlijn van schoonheid, perfectie en goddelijkheid.

(A +B) /A = Phi

Phi =1,618

 

                 gulden snede bij Mona Lisa

De verhoudingen van de Gulden Snede zijn veelvuldig te vinden in verhoudingen in mens, dier, plant en in de kosmos.

Ook werden vroeger gebouwen etc. met deze verhoudingen gebouwd. De Fibonacci-reeks, die de rekenkundige basis voor de Gulden Snede vormt, geeft ons ondermeer de harmonische toonladder in de muziek. Bekende musici zoals Beethoven, Mozart en Chopin gebruikten deze verhouding in hun composities.

De Fibonnacci-reeks bepaalt niet alleen de verhouding van de harmonie van het geluid maar ook het elektomagnetisch spectrum van licht. Het bepaalt de zeven kleuren van de regenboog.

Ook spiraal vormen die ontstaan bij windhozen of bij draalkolken in het water hebben deze verhoudingen.

Alle materie, levende wezens en planten bestaan uit kleine trillende energiedeeltjes.

Zelfs kleuren en getallen en gedachte hebben een trilling. Deze trillen in harmonie met de natuur en de kosmos door dezelfde verhoudingen uit de Heilige Geometrie.

De Heilige Geometrie vormen die in toenemende mate te zien zijn in de graancirkels geven symbolisch tekenen voor de komende nieuwe tijd. Ook in de in opkomende Ether fysica zien we een relatie met de Heilige Geometrie.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer aan betekenis over de Heilige geometrie bekend gaat worden in de komende tijd.

 

terug  naar artikelen

home